onsdag 28 juli 2010

wednesday, bloody wednesday

Nu är hon klar, Goat Lady. Ledsen för den dåliga bildkvalitén, den är såklart ett mästerverk irl.
Blev riktigt nöjd den här gången, det var kul att skala bort skuggor och färg och testa något lite mer cleant. Hon ska få följa med mig hem och komma upp direkt (en tavla trillade ner häromdan. Eftersom jag ändå var trött på den såg jag det som ett tecken och gjorde en mental anteckning att ordna något annat. And so Goat Lady). Annars lunkar det på, målar och kollar på Beverly Hills (säsong 1 såklart), Isabel sitter och jobbar i det andra rummet och gör vackra saker.


Men nu måste jag till jobbet! Ajöken.

tisdag 27 juli 2010

Goat lady

Ok, en snabb sammanfattning av månaden:

Vi var på Crack! i Rom. Det var kul och eftersom jag är för lat för att skriva ett eget inlägg kan man läsa lite om det här. (fick en affisch från Derniér (dernièr? )Cri av Kalle i födelsedagspresent!)

Annars har det varit hyfsat lata dagar, hälsat på Värmlandet, legat på soffan och målat en jävla massa. Här nedan kan man t.ex. se en yppig getlikande dam in process, vi får se hur det blir.
Vi har två nya katter hemma! Simon och Pug heter dem och de kommer från Stockholms katthem. Två blyga 4-åringar som sakta men säkert börjar vänja sig vid tillvaron hos oss (Pug sov i vår säng för första gången igår natt). De äter, gosar, slåss, bajsar på mattan ibland och rä alldeles förtjusande charmerande och underbara.

Idag blir det dock inte många konstbarn gjorda, istället sitter jag och tillverkar lyktor av silkespapper som ska sättas på ljusslingor. Kalle och jag har letat över halva stan efter dylika och då vi inga funnit så får vi göra dem själva. Underverken ska användas till en enorm fest (100 pers! Helt sjukt!) som vi ska ha i september, då vi planerar att ingå äktenskap. Med varandra då.
Så nu får jag göra sånt här, kladda med tapetklister, pruta med blomsterhandlare på Hötorget och noja över skor för jag ska bli FRU minsann! HaHA!
Nu finns det ingen återvändo, förkläden måste inköpas och barnkammare inredas, jag måste höra med alla mina kontakter om var man kan få tag på en bra jungfru och självklart säga upp mig från mitt jobb. För nu blir det FRU på heltid. Hämta tofflor, blanda kvällsgrogg och laga något gott till min man på kvällarna, jag kan inte bärja mig!

lördag 10 juli 2010

Uttråkad

Sitter i ateljén, gravt uttråkad, överhettad och absolut helt utan hunger fast jag inte ätit sen frukost. Ska inte klaga, det finns inget jag avskyr så mycket som kyla och jag har längtat efter sommaren sen i oktober, men jeezus! Kom igen!
Alla har lämnat stan, Kalle jobbar och det enda stället i hela stan som är svalt är ateljén så här sitter jag nu. Ett plus är iallafall att saker blir gjorda, experimenterar lite med strukturer i kartongen (svårt att se på de här bilderna, jaja) och lite nya färgscheman och sånt.
Färgtest och pälsövning. Tyvärr ser flickans glloria ut som en afro. Jaja.


Favorit i repris: mumiefågeln.

Ofärdig sak. Nån mer färg och guld ska på.

Nu drar jag hem och hänger med katterna istället.
puss oh kram