onsdag 31 mars 2010

Helt vanlig onsdag.

Vi åt Almondy mandeltårta med snickerssmak. Det var mycket gott men texten på kartongen fick oss att fundera.

Två unga herrar vid namn Kent och Lennart, drömde om att bygga en båt och segla jorden runt när de upptäckte ett hemligt svenskt recept från 1890 på en oemotståndligt god mandeltårta som var olik allt annat de någonsin smakat tidigare. Historien förtäljer inte hur mycket de båda herrarna åt, men något vi helt säkert vet är att denna smakupplevelse skulle förändra deras liv totalt. Istället för segling blev deras passion att baka tårta och dela den unika Almondy-smaken med så många fler.



Lite fler ikoner. Katt Sebastian.

Ökenräven

Lisa presenterar vad vi ska få till fikat.

måndag 29 mars 2010

Stoppa Pedros knarkarradio!

Det har varit en lång helg. Min älskade var bortrest och jag skulle vara ledig, hade jag tänkt. Oj va skönt, sova länge, ligga på soffan, slappna av, trodde jag.

Drabbades med full kraft av ledighetsstressen, fattar inte att jag aldrig lär mig. För att kunna njuta av en skön dag och tomt i kalendern kan jag inte planera, utan måste liksom bli lite överraskad av ledigheten, att jag kanske kommer på efteråt att "oj va gött jag hade det idag!".
På min första semesterdag fick jag en skön huvudvärk som höll i sig i två dygn och som inga alvedon i världen rådde på.
Andra semesterdagen åkte jag till ateljén och jobbade för att jag fick sitta-hemma-ångest (men hade en underbart fin kväll hemma hos snälla vänner som bjöd mat och film).
Tredje semesterdagen började illa med missad omställning till sommartid ("aaargh vadå HALV 11?!") och en total oförmåga att slappna av ("ska jag åka och jobba? Eller stanna hemma? Eller åka och jobba?" O.s.v...) men slutade fint med besök på vårsalongen och min livskamrats hemkomst från Göteborg. Och en skojig, stojig kväll med öl och gammal god vän på besök. Tack Joakim för att du kom och förgyllde vår söndagsnatt.
Idag är jag trött men har lämnat in nästa del av Benny till tryckeri (spx närmar sig med stormsteg) och suttit i ateljén och häckat.


Håller på med en lite större målning, medan jag väntar på att lusten att måla Benny ska komma tillbaka. Inget särskilt tema, bara en detalj ur min uppväxt, en mur som står hemma i Kristinehamn och som tragiskt nog hade målats om när jag var i stan sist för några år sen. Den var sprejad med en mening som var helt obegriplig och som jag aldrig fått svar på vad den betydde (Cissi och jag mailade lokaltidningen och efterlyste en förklaring på insändarsidan men fick inget napp).

Vi får se hur det blir. Har en skön målarperiod just nu, lika bra att rida på vågen tills den tar slut. Eller hur man nu säger.


Men nu ska jag jobba en timma till, dricka ännu ett glas oboy som jag hittade på en hylla och misstänker vara från vikingatiden.
God måndag.

onsdag 24 mars 2010

Gårdagen.

Alltså. Martina. Snälle, goe, söte Jesus vad tråkigt det är att redigera, men om man gör det ordentligt från början så slipper man obehagliga överraskningar när man korrläser.


Beväpnade med folle och chips hyrde vi New Moon och hade flatgarvsfest hemma i casa Johnsson-Bergsjö. Vilken jävla film! Jag har så många frågor! Till författaren, till fansen, till produktionsbolaget, jag menar, vad i helvete?

just work and just play

Har haft en egendomligt produktiv vecka so far! Betat av urtråkiga grejer (pdfer, texter, usch), roliga grejer som presenter och allehanda inbjudningar plus fått ihop planeringen för april (nästan). Inte illa.
Kalle och Martina. Vad har dem i kikaren?

Självporträtt var beställt så jag fick hålla på med lim, kartong och guld, mina favoritgrejer.

Vad händer på Otecknad 25e april?

fredag 19 mars 2010

Den roliga workshopen

Efter min trevliga enmans-workshop (vad annars har man snökaos till?) hade jag kvar en del slagmetall som jag bara inte ville låta ligga och några fler bilder blev det. Kameran gör inte riktigt guldet rättvisa (it's SO shiny) men ihär kommer dem iallafall.

Skallmätarens son.
Den mystiska visenten.

Hermelinen.

Hattifnatt

Känner du dig trött? Oinspirerad? Då sörru, kan du få låna instruktionsbok av en snäll modist och sy dig en alldeles egen kycklingkote-hatt!
Fan vad livet är fint ibland!

söndag 7 mars 2010

Note to myself

Har varit überförkyld och hade sällsynt dåligt omdöme vid val av sjukdomsmyslitteratur.

Skojar inte, har känt på halsmandlarna en gång i kvarten sen i fredags.